Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg pappa til å si ja til hund?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg har alltid ønsket meg en hund. når jeg var 10 år fikk jeg en kanin. jeg fikk en kanin fordi jeg skulle bevise at jeg kunne ta vare på et dyr, men jeg tenkte ikke på at den kunne leve opp til 8 år. kaninen min har nå levd i 3 år og har en god stund igjen å leve. men jeg har jo alltid ønsket meg en hun og prøver å overtale pappa til å få en hund. mamma vil også ha en hund og vi finner ikke en måte vi kan få pappa til å si ja. han sier at han sikkert kommer til å få ansvaret og at vi ikke klarer å ta vare på hunden. siden vi har en kanin så sier han at det blir for mye med to dyr, men vi har kommet så godt overens med kaninen vår så jeg vil ikke selge den eller noe. hvordan skal vi få pappa til å si ja til en hund? han har vokst opp med en hund selv og er veldig glad i hunder generelt, men det virker ikke som om han vil ha en nå. hvordan skal vi få han til å si ja til en hund uten å selge kaninen vår?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det beste rådet jeg kan gi deg, er nok å fortelle din far hvorfor du ønsker en hund så mye. Sett deg ned, bruk god tid og snakk med ham. Dette viser at mener alvor. Vis også at du vet hvor mye jobb som ligger i det å ha en hund, og at du er villig til å gjennomføre det.

Husk imidlertid på at hunder kan leve i mange år. Er du villig til å gå turer - flere ganger om dagen - hver eneste dag de neste 15 årene? Uavhengig av om det er 20 minusgrader eller øsende regnvær? Hva skjer når du etter hvert flytter hjemmefra? Kanskje skal du studere - er det lov å ha med hunden dit? Hvis du skal på ferie, hvem passer hunden da?

Disse spørsmålene er det nok de fleste foreldre som stiller seg, og også mye av grunnen til at de sier nei. Det kan derfor være en ide å passe på en hund et par uker, som dere evt. kan låne om noen dere kjenner har hund. Da vil dere alle få et større innblikk i hva det dreier seg om, og du får vist hvordan du håndterer det.

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie