Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd og klarer ikke å konsentrere meg på skolen. Hvordan kan jeg få det bedre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig redd og klarer ikke å konsentrere meg på skolen etter at moren min fotalte at en gang var hun hos spådame og hun sa det ville skje noe forferdelig trist når mamma nærmet seg 45 og jeg får panikk anfall om natten fordi broren min har blitt veldig rar han kutter seg og han vil dø

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er leit at du er så redd. Jeg tenker at du skal snakke med moren din om hvordan du har det. Forstår godt at du blir redd når moren din forteller deg at det skal skje noen trist. Men det er bare en spådom og de går nesten aldri i oppfyllelse.

Det må være vanskelig for deg når broren din kutter seg og ikke har det bra. Kan du få hjelp fra foreldrene dine slik at du får det bedre nå så er det bra. Kan ikke de hjelpe deg så kan du gå å få hjelp av helsesøster på skolen din eller en annen voksen du stoler på.

Ønsker deg lykke til.

 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie