Hopp til hovedinnholdet

jeg føler at fosterfaren min ikke bryr seg om meg.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

HEI.jeg er gutt på 13 år og trenger hjelp med far. Jeg bor i fosterhjem og har fosterfar og fostermor.Føler at han ikke bryr seg om meg og at han alltid er streng på meg. Har flyttet fra utlandet med mor. Besøker henne 1 gang i måneden. Hver gang jeg er lei meg å prøve å snakke med fosterfaren føler jeg at han ikke bryr seg. Han er alltid med mobilen sin og snakket aldri med meg. Hver gang jeg prøver å gjøre han stolt eller glad virker det ikke. Og vis jeg prøver å snakke med han bryr han seg ikke. Har aldri hatt far-sønn prat. Har snakket med psykolog om hvordan jeg har det men funker liksom ikke. Vil helst ikke snakke med han. Han er altså så kommanderernes stemme. Hva skal heg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å høre at du ikke føler at du har noen å betro deg til og støtte deg på. Det er ikke lett å komme ny til Norge og lære seg å knytte seg til andre mennesker. Vi mennesker er ulike i måten vi viser vi bryr oss om hverandre på. Det høres ut som at du og fosterfaren din ikke har funnet ut av hvordan det er best for dere å vise at dere bryr dere om hverandre.

Har du snakket med fostermoren din om dette? Kan hun hjelpe? Du sier ikke noe om hvordan du har snakket med psykologen din om dette. kan du be psykologen om at du og fosterfaren din kan få hjelp sammen? Det er ikke alltid lette å vite hvordan man skal snakke om dette tema sammen.

familievernkontoret der dere kan dere få hjelp til å greie å snakke sammen på en bedre måte. De er eksperter på å løse vanskeligheter i familier. Det er kanskje vanskelig for ham å vise følelser på en måte du kjenner igjen.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie