Hopp til hovedinnholdet

liker fetteren, men foreldrene liker han ikke.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har skrevet til dere tidligere, et spørsmål, hvor jeg spurte hva jeg skulle gjøre dersom familien min tror jeg liker søskenbarnet mitt. Der skrev jeg bare at dem kun ertet meg, men nå ser det ut til at dem er redde for at vi faktisk har begynt å like hverandre. Dem nekter meg å snakke med ham, og siden han er 20 år gammel, truer pappaen min å gå til politiet med det for pedofili/incest etc. (søskenbarnet mitt er på farssiden, men pappa har aldri likt han) Mamma derimot, er mer åpensinnet, men synes også jeg skal slutte å snakke så mye med fetteren min. Både fetteren min og jeg er opprørt over dette, og synes det er urettferdig. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Dette er ikke så enkelt for dere, det skjønnere jeg. Og dersom du og søskenbarnet ditt bare er gode venner, snakker med hverandre og bare har daglig kontakt er det ingen grunn for at faren din skal gå til politiet.  Men om han har sex med deg og du er under den seksuelle lavalder er det en annen sak og da kan han bli straffet om for eksempel faren din anmelder han for det. At dere snakker med hverandre må være log og da må dere vurdere hvordan dere skal ha den videre kontakten slik at han skal unngå  ubehageligheter fra din far. 

Og siden du er 15 år, kan foreldrene dine faktisk bestemme at du ikke skal ha så mye kontakt med han.  Jeg legger ved et par artikler du kanskje kan ha nytte av å lese.
Men jeg håper dere kan finne ut av dette uten at det blir ubehageligheter ut av det.
 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie