Hopp til hovedinnholdet

Er så redd for at hunden min skal dø, klarer ikke å konsentrere meg om noe.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Hunden min som har levd like lenge som meg, har fått en myk klump på innsiden av låret. Vi vet ikke om det er en svulst eller ikke. Jeg er livredd for at han skal dø. Hvis han dør kommer ikke jeg til å klare meg. Jeg er elleve år og blir snart tolv. Jeg elsker hunden min, men jeg er så redd for at han må avlives. Jeg har mistet en hund før, men denne hunden er helt spessiel for meg. Jeg klarer ikke å konse på skolen eller noenting. Jeg tenker bare på hunden min. Jeg er så redd for den, og når han dør kommer ALT til å rakne

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no.

Et dyr blir et kjært familiemedlem, og for mange er det svært vanskelig når de engang blir borte. Dette er noe som er vanskelig å forberede seg på, for du har lite erfaring med det fra før.

Du sier at hunden er like gammel som deg, og det er helt forståelig at du er veldig glad i hunden din og redd for at han skal bli borte.

Det er viktig å sette ord på din redsel for at hunden skal dø, dine tanker og følelser, og snakke med noen voksne om dette. 

Du skal ikke bære på alle disse tankene helt alene, og dette bør du dele med noen. Slik det er nå preger dette både din skolehverdag og hjemmesituasjon.

Helsesøster på skolen er en person som har erfaring å snakke med barn og voksne om mange ulike temaer. Jeg anbefaler at du tar kontakt med henne og ber om en samtale.

Jeg synes også at du skal snakke med dine foreldre om at du er redd for å miste hunden din. Det er godt at de kan være til støtte og hjelp for deg, og de er kanskje også redde.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie