Hopp til hovedinnholdet

Har såret mamma, hva gjør jeg nå?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. I sta skjedde det noe veldig dumt og trist. Jeg løy til mamma om hvor jeg skulle, og hun skjønte at jeg løy, og ville vite hvor jeg skulle. Da droppa jeg planene mine-Og ble heller hjemme. Jeg sa utrolig mye dumt og sårende til mamma, og jeg har aldri sett henne så lei seg og deppa. Jeg sa blant annet at jeg hater henne, at Hun er en dårlig mamma osv. Jeg har ikke lyst til å si hva jeg faktisk skulle, er redd det ødellegger tilliten hennes til meg enda mer. (Vil heller stå fast med det jeg sa først) Jeg og mamma har et utrolig nært forhold, og hun er den beste mammaen jeg kunne hatt. Derfor er dette så synd. Jeg angrer så utrolig mye for hva jeg utsatte mamma for i dag. Kan du vær så snill å gi meg noen råd til hvordan jeg kan håndtere dette? Hilsen frustrert og lei seg datter:-(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg tror det viktigste du kan gjøre for å håndtere dette er å be moren din om unnskyldning. Vis henne at du ikke mente det og at du angrer på det du sa. Du kommer til å føle deg mye bedre med en gang du har fortalt moren din at du er lei deg. 

Du trenger ikke nødvendigvis si hva du egentlig skulle da du løy til henne. Det viktigste er at du gjør det du kan for å vise at du er lei deg. Vær ærlig med moren din om hva du føler for henne og hvor viktig hun er for deg. Hun setter nok stor pris på en unnskyldning.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie