Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa krangler hele tiden, hva kan jeg gjør?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma og pappa krangler HELE tiden! Men de gangene de ikke krangler er de kjempesnille mot hverandre. Og de klager på hverandre hele tiden. Vi skal f.eks flytte nå, og pappa kjøpte et sminkebord til meg, og da ble mamma kjempesur. Også når pappa så på en gardin, så ble hun også supersur! Hun skal alltid spare penger og bare kjøpe ting på Finn.no. Men pappa klager alltid på mamma. Vi har ikke sånn altfor mye penger, men liksom nok, hvis dere skjønner. Og mamma røyker. Så pappa klager på det hele tiden, at vi bruker for mye penger på det, at det er helseskadelig, men jeg synes ganske synn på mamma fordi hun kan jo ikke noe for at hun røyker.... Også gråter hun hver gang de krangler også, og da får jeg dårlig samvittighet. I tillegg er hun alltid negativ! Hele tiden! Jeg er så lei, og noen ganger går det utover skolen. Læreren min sier at jeg alltid er negativ innstilt, noe jeg ikke egt er. De driver å kaller hverandre stygge ting, og banner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er dessverre mange som opplever at foreldre krangler for mye. Du skriver at dere holder på flytte. dette er ofte veldig stressende. Kan det hende at de krangler mere nå? Har du sagt det til dem at kranglingene deres plager deg så mye som det gjør? Det kan hende de ikke tenker over hvor mye kranglingen deres påvirker deg.

Dersom de strever med å slutte å krangle er det mulig for dem å få hjelp. På familievernkontoret der dere bor er de eksperter på å hjelpe par og familier snakke bedre sammen. Det er gratis og de kan ringe selv og få time.

Håper dette er til nytte for deg og dere!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie