Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg forklare foreldrene mine at jeg trenger mer penger?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvordan jeg kan forklare til foreldrene mine at jeg trenger mer penger? Det er så mye jeg føler at jeg mangler nå og jeg har et større behov enn andre på min alder når det gjelder penger og kjøpe ting..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er alltid litt vanskelig å snakke med foreldre om økonomi, spesielt når man må spørre om penger. Jeg tror det første du burde gjøre er å sette opp en liste over alt du trenger og deretter gå gjennom den og prioritere ønskene dine. Fjern det som ikke haster eller det du egentlig ikke trenger. Det vil nok være større sjanse for at foreldrene dine hjelper deg med penger dersom du viser at du bruker dem forsvarlig og har tenkt gjennom hva du faktisk trenger pengene til:)

Ta dette opp med foreldrene dine på en ryddig og voksen måte. Tilby gjerne å hjelpe til ekstra i huset og vis at du setter pris på det du får av dem. Deretter kan det være lurt å forklare hva du trenger pengene til og hvorfor du trenger dem akkurat nå. Da får du vist at dette er noe du har tenkt over og at du ønsker å bruke pengene på et forsvarlig vis. Vær takknemlig overfor foreldrene dine selv om du kanskje ikke får alle pengene du trenger. Det er viktig å vise at du setter pris på det du får, selv om det kanskje ikke blir nok til å kjøpe alt du hadde tenkt.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du økonomisk bevisst?

Økonomi (colourbox.com)

Vil du flytte for deg selv? Vet du nok om hvor mye lånet koster eller hva som skjer med husleien om en i kollektivet flytter? Test deg selv og finn ut om du er klar.

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie