Hopp til hovedinnholdet

Hei. Hva gjør jeg når det det er så mye krangling i familien, at jeg føler meg på nippet til å utvikle angst eller depresjon? Mor er blant dem som krangler og noen ganger kan hun bli så sint at hun slår, og kaller meg stygge ting. Jeg blir helt utmattet og vet ikke hva jeg skal gjøre.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en gutt på 16 år som begynner å bli lei, utmattet av krangling i huset.Jeg føler at jeg er på nippet til å utvikle angst eller depresjon. Jeg orker ikke unødvending, evig krangel. Mamma og søsteren er de jeg krangler mest med 80%. Jeg har en bror og far også, de fungerer jeg ganske godt med. Jeg krangel med begge men det er ikke altfor lenge eller alvorlig. Faren min er ofte irritert og sur men vi unngår krangel. Men søsteren min og moren min, de fungerer det ikke med. Når vi krangler kan det hende de slår og skriker. Jeg slår aldri tilbake. De kalder meg for de jævligste tingene. Det værste er at de mener det de sier. Til moren min sier jeg aldri tibake utenom at hun lyver av og til noe hun blir rasende over. (I det drøyeste kaller jeg søsteren min drittsekk, bitch, jævlig). Jeg forstår aldri hvordan de kan sammenligne meg med foreksempel Helvette/Satan/Hitler. Jeg er deprimert og snakker ikke mye hjemme. De begynner eks. å påpeke det og sånn starter det. hva kan jeg gjør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er sliten og lei. Det høres ut som at det ikke er så greit å være deg, og jeg forstår at du kan føle det så ubehagelig at du kan kjenne på angst og depresjon. Bra du tok kontakt :-)

Hvis du har tillit til din far, kan du få han med deg til et familievernkontor, der dere sammen kan snakke om problemet. Det er klart at du/dere trenger hjelp. Du er 16år og kan også ta kontakt med familievernkontoret alene, dersom det ligger så pass nært at du får det til praktisk. Det er klart at du trenger hjelp.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen, eller fastlegen din, så hjelper de deg videre. Det er forbudt med norsk lov å slå, og du kan også ta kontakt med barneverntjenesten for å få hjelp.

Håper dette var til hjelp. Lykke til:-)

 

 Med vennlig hilsen Lilla
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie