Hopp til hovedinnholdet

Min far blir veldig sint.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei mine foreldre krangler hele tiden og jeg blir gal. Jeg er nå alene med mine foreldre siden broren min har flyttet ut. Jeg har ikke skilte foreldre, men skulle ønske de var skilt noen ganger. Det går ikke en dag uten at de krangler å at det blir skikkelig dårlig stemning i huset. Det er min far som vanligvis sprenger, siden han har sinna problemer. Han skal altid hakke på min mor, å jeg kan se at hun alltid blir lei seg. Både meg og min bror blir lei av dette siden, og tror det er en av grunnene til at min bror er aldri hjemme. Meg og broren min er utrolig gode venner, og vi er begge like når det gjelder dette. Vi spiser aldri middag sammen og min far er veldig lite hjemme på grunn av at han jobber. Jeg er så lei av dette, å vil hjelpe min mor. Har snakket mye med min far at han må gjøre noe med sine sinna problemer, å han vet selv at det er et stort problem. Han har prøvd skikkelig hardt for å prøve å ikke bli så sinna, men pleier bare å vare i korte perioder. Trenger råd og hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du blir «gal» om dine foreldre krangler hele tiden, og det blir dårlig stemning i huset. Regner med at det ikke blir noe letter for deg, når som din bror har flyttet. At du har lyst og hjelpe din mor, og det ser ut som du ønsker at din far skal få hjelp også.

 Det at din far egentlig skjønner at han sinne er et problem, er veldig bra, for da blir dette lettere for ham og ta imot hjelp. Du sier også noe om at du har snakket mye med din far om hans sinne. At dere kan prate åpent om dette er et pluss.

I forhold til din far kan han ta kontakt med familiekontoret i deres kommune. Det kan hende de har noe som heter «sinnemestringskurs». Om de ikke har det, vet de sikkert om noen som har det. Vet at dette er noe som har hjulpet mange som sliter med sinnet sitt.Legger ved en link som kanskje din far kan lese litt på. Der kan dere finne oversikt over om de har kurs i deres kommune.

www.sinnemestring.no/

 Håper din far får hjelp, slik at dere kan få det bedre hjemme

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie