Hopp til hovedinnholdet

Pappa er utro, hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 17 år og er muslim. I dag fant jeg ut at faren min har drevet og snakket med en annen dame på facebook i en lang stund, de både flørter, møtes og snakker sammen på telefonen. Han er også fortsatt gift med mamma. vi har problemer hjemme der både mamma og pappa krangler mye, men hvorfor driver han med slikt? og hva kan jeg gjøre? pappa som er veldig religiøs og greier, leser Koranen vær dag også driver han med sånt? jeg hater han og den horen. pluss meg selv for å ha lest alle de meldingene. skulle ønske jeg aldri hadde åpnet de.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Det er veldig leit å høre om dette! Jeg forstår veldig godt at dette føles veldig vanskelig for deg på flere måter.
 
Det kan være sjokkerende å oppdage at foreldre er annerledes enn man tror, for eksempel at faren din er religiøs men gjør ting som ikke er greit. Det er normalt for ungdom å føle lojalitetskonflikt mellom foreldre i en slik situasjon. Du forteller at du ønsker at det blir bra hjemme, og at du ønsker at du ikke hadde lest meldingene på faren din sin Facebook. Det forstår jeg godt. Samtidig vil jeg si at det er forståelig at du leste meldingene når du kanskje var urolig for hva som egentlig skjer.
 
Hvis du ønsker det kan du fortelle foreldrene dine, en eller begge, om hva du vet, du skal slippe å gå rundt med det alene tenker jeg. Kanskje du kan fortelle pappa og si at han må løse dette?
 
Jeg vil foreslå at du snakker med helsesøster om alt sammen, slik at du kan få tips og støtte nå. Det er viktig at du ikke går rundt med alt dette alene, det kan hjelpe å snakke med noen selv om du ikke sier noe hjemme.
 
Til sist er det viktig at du fortsetter å ha ditt eget liv, du har rett til å ha det bra!
 
Lykke til!
 
 

Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utroskap

utroskap (colourbox.com)

Lurer du på om kjæresten din har vært, eller kanskje er, utro? Eller er det du som har vært utro mot din kjæreste? Og hva ER egentlig utroskap?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Mamma eller pappa er utro - hva gjør jeg?

Tar av seg ringen (colourbox,com)

Har du mistanke om at en av foreldrene dine er utro? Det kan skape usikkerhet og være vanskelig og sårbart. Her får du noen tips til hva du kan gjøre, og hvordan du kan snakke med foreldrene sine om det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie