Hopp til hovedinnholdet

Jeg har i det siste tenkt mye på at jeg vil ha barn, men vet ikke hvordan jeg skal ta det opp med samboeren min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg visste ikke helt hva dette spørsmålet går under, men håper på svar uansett. Jeg har den siste tiden tenkt mye på barn, jeg er i et fast forhold, har flyttet sammen og har fast jobb begge to. Jeg er i tidlig sjueårene, og har "god" tid som alle sier, men jeg kunne tenkt meg barn om kanskje to år. Han er litt eldre enn meg, så han er i "den rette alderen".Men jeg er usikker på om kjæresten min har lyst på barn. Tok det så vidt opp for en tid tilbake, men fikk ikke særlig svar på det, men fikk ikke nei heller. Så spørsmålet mitt er vel egentlig Åssen jeg skal bringe det på bane igjen uten å skremme eller mase på han? For jeg har egentlig lyst til å kanskje begynne prossesen om en liten stund. Vi har aldri snakket om barn eller noe sånt før nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår at du ikke ønsker å skremme samboeren din eller å mase på han når det kommer til dette, men samtidig så virker det ikke som om du har verken skremt eller mast på han før. Dette er jo selsvagt er stor avgjørelse å ta og selvfølgelig må samboeren  din være involvert i denne beslutningen, derfor er det heller ingen ting i veien for å bringe dette på bane slik at dere kan ha en diskusjon om det. Jeg tror også at samboeren din vil forstå at dette selvsagt er noe det er viktig at dere snakker om i sammen dersom du tenker mye på det.

Jeg tenker at det enkle noen ganger er det beste. Det kan være litt skummelt å ta opp, dersom du er redd for at han skal være negativ, men samtidig så er jo det du ønsker å få vite hvor han står i denne saken. Derfor er nok det absolutt beste å bare forklare det til samboeren din slik du forklarer det her. Fortell han at dette er noe du har tenkt mye på, men at du selvsagt vil vite hvor han står. Det kan faktisk hende at han ønsker det samme som deg. Det kan også hende at han er litt uenig, men at dere ved å snakke om det kan bli litt mer enige om hvordan dere ser for dere fremtiden deres i sammen.

Jeg tenker at ettersom du allerede har så mange tanker rundt dette å er det beste å dele dette med partneren din slik at dere får snakket sammen om når dere ser for dere at et barn vil passe inn i forholdet deres i fremtiden.

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie