Hopp til hovedinnholdet

Stemoren min er slem mot meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg trenger hjelp. Stemora mi er slem mot meg hu har sagde at jeg er en drittunge å at jeg en fan hadde ødelagt hele jula for alle. Men ikke bare det vi var en katt hos pappa den katta har ikke kattedo eller noe. Dem sier at om han tisser inne en gang til skal dem skyte han hva skal jeg gjøre? Jeg elsker jo katta å faren min. Men egentlig innerstinne liker jeg jo stemoren min bare vêr gang jeg skal sette meg i bilen da han henter meg å stemoren min er der så blir det dårlig stemning vær enestegang hva skal jeg gjøre? Alt er så vanskelig jeg har værdt på familievernkontoret men det hjelper jo ikke noe nå lenger å vêr gang jeg prøver å snakke med faren min bare sier han: Vegynner du sån igjen?. Jeg blir lei meg å alt det er følger og alt vare pappaer liksom fram....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. 

Det er vondt å høre at du har så vanskelig hjemme. Du må prøve å snakke med faren din igjen selv om han sier «Begynner du sånn igjen?.» Du kan også snakke med helsesøster på skolen som igjen kan snakke med faren din og stemor. Bor du fast hos dem, eller fast hos mor? Hvis du bor hos mor bør  du snakke med henne også.  Når en er 13 år skal det legges vekt på hva barnet sier og ønsker.

Kanskje helsesøster og du bør vurdere om en skal melde til barnevernet for at du skal få hjelp ?

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge for å snakke og få råd, 116111. Alarmtelefonen kan også skrive en melding til barnevernet hvis du ønsker dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie