Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke mammas nye kjæreste, snart sprekker det!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål til dere som angår min familie. Jeg har skilte foreldre, og nå har moren min fått seg en ny kjæreste. Jeg liker ikke den nye kjæresten til mamma! Han er ikke slem eller noe sont altså. Men han tar ikke del i mitt liv og mine interesser, også (syns jeg selv) er han så pirkete og kritiserende. Han har i tilleg 4 unger. To av dem er på min alder. Men de krangler hele tiden, og jeg blir så sliten av det! De har vert sammen i nå snart et år. Jeg har aldri likt han noe serlig. Men i starten gikk det greit, fordi jeg så at han gjorde mamma lykkelig. Men nå orker jeg bare ikke og "spille" lenger. Jeg har snakket med mamma om det, vi tokk en lang prat. Og hun har sagt at hvis jeg virkelig ikke liker han, så kan de ikke være sammen. Men hun er blitt så lykkelig, og mye blidere. Hun har jo vert singel i 4 år. Og når mamma og pappa var gift kranglet de hele tiden. Hva skal jeg gjøre? Jeg vill jo at mamma skal være lykkelig. Men vet ikke hvor lenge det er før jeg "sprekker"

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette tror jeg mange kjenner seg igjen i. Det at foreldre faller pladask for en ny person betyr slett ikke at barna gjør det. Mange foreldre glemmer dette. Det høres ut som du er veldig glad i moren din siden du er redd for at hun skal bli lei seg. Det høres imidlertid også ut som at moren din vil høre på deg.

Finnes det en løsning? Du bør snakke med henne om hvordan du har det. Både det som er vanskelig og det at du vil ta hensyn til henne. Trenger de å bo sammen? Trenger han å blande seg noe med det du gjør om de bor sammen. Kan du få lov til å overse ham. Har du faktisk lov til å sprekke litt av og til.

Snakk med henne. Føler dere at dere trenger hjelp til å snakke sammen kan dere bestille time ved familievernkontoret der dere bor. Der er de eksperter på å hjelpe familier snakke sammen på en bedre måte.

Kanskje du er viktigere enn kjæresten?

Håper dette er svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie