Hopp til hovedinnholdet

Foreldre som har forskjellig syn når det gjelder sex og alkohol

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, dette gjelder mest om foreldre angående drikking og sex. Mamma og pappa er veeeldig forskjellige. Jeg drikker innimellom (når jeg har muligeten), og har aldri blitt tatt for det. Og jeg har mistet jomfrudommen min nå nylig i januar, har ligget med 3 personer (sist i februar), men har stoppet for jeg vil heller ta en kjæreste. Jeg lyst å gå ut med venner, og sånn. Mamma er helt i mot når det gjelder meg og alkohol og sex. Hun ble sur da jeg sa vi hadde seksualundevisning på skolen og vi fikk kondomer. Hun mener det er alt for tidlig, og blir sur når jeg stiller spørsmål om hva hun tenker om meg og det. Hun er også veldig sur når det gjelder meg og alkohol.Og blir veldig sint bare hun tror jeg har sniket meg ut og drukket. Pappa derimot er veldig åpen, og sier alltid bruk kondom, og sier hvis jeg trenger p-piller kjøper han, og har til og med kjøpt angrepille dersom jeg trenger det. Og jeg får lovt av ham å drikke vin med ham og kjæresten. Jeg har veldig lyst å gå ut:/men

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Det er fint at du skriver til ung.no om dette!
Ut far det du skriver forstår jeg det slik at foreldrene dine ikke bor sammen.
Og de har ulikt syn på det som gjelder sex og alkohol.
mens mor er den som er den "strenge" er far mer åpen og "ettergivende". dette kan føre til forvirringer for deg og at foreldrene dine settes opp mot hverandre.
Moren din er sikkert redd for at du skal bli full om du drikker og for at du da kan bli utnyttet seksuelt. Når hun også er streng når det gjelder sex kan det ha sammenheng med at hun er redd for at du kan bli gravid.
Når det gjelder alkohol, er det 18 årsgrense for kjøp i Norge og da er det også riktig at moren din setter grenser for det, selv om vi vet at de fleste ungdommer drikker alkohol før de er 18 år. Hun er også imot at det er seksualundervisning og at det blir delt ut kondomer på skolen. Dette er hennes mening og den må hun få lov å ha, selv om vi tenker at opplysning er god forebygging og at det er bedre å kunne se og prøve en kondom før en gutt skal prøve den i "virkeligheten" for første gang.
 
Faren din er mer åpen og skjønner at unge kan komme til å ha uplanlagt sex og hjelper deg med nødprevensjon(angrepille) Og det er jo veldig bra han gjør det framfor at du skal bli uønsket gravid. Han er også mer liberal når det gjelder alkohol og lar deg få vin hjemme. Dette er også hans mening!
Hva som er rett og galt er opp til dine foreldre å kunne bestemme, men det hadde kanskje vært bra for deg at dine foreldre hadde samme grenser for deg da det blir mer forutsigbart for deg. .
Det er forståelig at du også har lyst til å gå ut og kanskje kan du få til en ordning med moren din om dere har avtaler for når du skal være hjemme og evt hvem du skal være sammen med og hvor du skal slik at hun har en oversikt. Da betyr det selvfølgelig at du holder avtalene dere blir enige om.
Håper dere kommer fram til en god løsning dere alle er fornøyde med!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie