Hopp til hovedinnholdet

Er det rart å ikke bli lei seg ved tanken på att noen skal dø?Jeg kjenner at jeg ikke er så glad i ting, selvom jeg på en måte liker det også..

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Er det rart å ikke bli lei seg ved tanken på att noen/noe skal dø?Jeg kjenner att jeg ikkje er så glad i ting, selvom eg påeinmåte liker det også..Har ei store søster(15),lillebror(11),mor og far,bestemor, bestefar,katt jeg er glad i,hest jeg er veldig glad i og en hund.Men når eg tenker på att dei skal dø synes eg det er helt greit,kan liksom fint klare meg uten dem påenmåte..Er hovudstups glad i Harry Styles fra one direction,men vill ikkje ha han som kjæreste eller noe, næi æsj.!. Men vill ha han som storebror..Don't understand why...Men eg vill ivertfall bli adoptert av familien hans, men vet jo det aldri skjer.Dette gjør meg veldig deprimert,for det er jo drømmen min, som eg ikkje klarer slutte tanken på..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss om dine tanker og fantasier. Det å dagdrømme om superstjerner er jeg helt sikker på at du ikke er alene om!

Hvis jeg forstår deg riktig så bryr du deg om familien din men du er usikker på om det vil bety noe dersom de dør.

Du fantaserer om at det hadde vært stas å bli adoptert av en annen familie - og ikke hvilken som helst familie.

Det er vel liten sannsynlighet for at den drømmen går i oppfyllelse og du sier selv at dette gjør deg deprimert.

Så man kan jo undre seg hvorfor man får slike drømmer?

Noen ganger så kan man kanskje oppleve sin familie som kjedelig så det å fantasere om noe helt annet kan gi en viss spenning.

Er det noe du savner i familien din? Noe du skulle ønske dere gjorde annerledes eller mere av?

Det å være deprimert kan bety at man er trist og tenker triste tanker. Er det noe som gjør deg trist - noe annet enn fantasien din?

Det er ikke noe i veien med å dagdrømme og å fantasere - kanskje du kan tenke på noe som gjør deg mer glad?

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert