Hopp til hovedinnholdet

Stresser med tentamen, prøver, konfirmasjon og hele pakka. Er også redd for pappa vil skilles fra mamma? Mamma ser på magen min. er redd hun synes jeg er for stor? Er glad i dem, men tør ikke spørre dem om mine bekymringer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har litt mye som skjer for tiden og de tingene som skjer hjemme i tillegg gjør det ikke noe lettere. Med to prøver denne uken, tentamen, muntlig, konfirmasjon og hele pakka. Men uansett, istad gikk jeg inn på loggen til pappa bare for gøy og da så jeg at han hadde søkt på ting som: "10 tegn på at kona forlater deg" og "hvordan kan man vite at forholdet tar slutt". Jeg holdt på å gråte og jeg ble helt lammet i kroppen liksom. Det andre som skjer hjemme er at mamma ofte ser på magen min og jeg føler at hun syns jeg holder på å bli "for stor" om jeg kan si det på den måten. Jeg er veldig glad i begge to, men jeg tørr ikke å si noe til dem om noen av tingene... hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det kan være greit å få pratet med foreldrene dine. Jeg skjønner det kan være vanskelig å snakke om det du så på bloggen til moren din, men kanskje kan du i allefall snakke om deg selv og om presset du føler for skolen og alt det rundt deg. Du kan også snakke med helsesøster på skolen din. Helsesøster kan enten være en støttespiller og en samtalepartner for deg og hun kan også hjelpe til ved kanskje å snakke med foreldrene dine og deg sammen. Det handler ofte om å skape en forståelse. 

Når det handler om bloggen du så hos din far, så kan jo det være helt tilfeldig. tror kanskje du skal forsøke å tenke minst mulig på dette om du greier. Ved å fokusere på dine egne ting vil trolig det være en bedre inngang også til foreldrene dine. Og husk,- foreldre vil sine barns beste, selv om det ofte ikke er enkelt å se. Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie