Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte til fosterfamilie?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 15 og jeg og mamma går bare ikke sammen. Vi krangler hele tiden og jeg kan ikke huske en gang vi har hatt det hyggelig sammen. Jeg orker ikke mer og lurer bare på om det er vanskelig å bytte til fpster familie? Og isåfall hvordan man gjør det? Orker ikke et minutt til med den dama der i huset!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no 

Det høres ikke noe greit ut at du og din mor krangler så mye. Dessverre er det ikke slik at en kan bytte familie på grunn av krangel. Men det kan være en ide og snakke med noen andre voksne om det. Det er også vanlig at det kan bli mye krangel med foreldre i ungdomstiden. Det kan også være hjelp og få på familiekontor eller ved BUP om dere krangler mye. Det vil si at det kan hjelpe og ha en tredje person som er til stede, hvor du og din mor kan prate om det som er vanskelig.

Ut fra det du skriver, vet jeg ikke hva du og din mor krangler om. Hvis det er slik at du har det vondt hjemme, og ønsker kontakt med barneverntjenesten, kan det være lurt og snakke med en voksen som du stoler på, for eksempel sosiallærer eller helsesøster på skolen.

Du kan også kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, det er gratis
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie