Hopp til hovedinnholdet

Pappa vil kutte kontakten med farmor, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Nå nylig fikk jeg vite at pappa ønsker å kutte kontakten med farmor. Han har tidligere sagt at all kontakt skal skje gjennom han, men jeg har vært hos dem med mamma bak pappas rygg (har skilt foreldre). Slik jeg forstår det, er grunnen til å kutte kontakten at farmor ikke skal skuffe meg og søstera mi på samme måte som hun gjorde med pappa. Hun for eksempel glemte å hente pappa etter turer og var aldri med og så noen fotballkamper. Jeg er sykt lei av alt dramaet som har vært i familien på pappa sin side, så noen tips til hva jeg kan gjøre? Hva som helst?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du tar kontakt, det høres ikke ut som en enkel situasjon du er i. Slik jeg fortår deg så har du hørt at pappa tenker på å kutte kontakten med farmor, og kanskje du bekymrer deg for hvilke konsekvenser det får for deg? blir det slik som det har vært før, når du møtte henne bak ryggen hans? 

Og du er lei alt dramaet på pappa sin side, kanskje du kunne sagt det til han?

Det kan jo være at farmor ikke var "verdens beste mor" slik din far ser det, men samtidig så kan hun være en god farmor for deg. Det er forståelig at du blir lei, spesielt hvis du også blir dratt inn i det med å måtte feks holde hemmelig at du har vært hos farmor. Det gir oss ofte dårlig samvittighet.

Kunne du pratet med pappa om hvordan dette er for deg, hva du tenker og føler om det? eventuelt prate med mamma og at hun igjen tar det med pappa om du synes det blir vanskelig.

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie