Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få lov til å reise på språkreise?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og bestevenninnen min har veldig lyst til å dra på språkreise til Malta neste sommer. Jeg har snakket med mamma om dette før, og da har hun sagt at jeg har fått lov. Men så spurte jeg igjen Igår så sa mamma og pappa at de måtte tenke på det, og senere på dagen sa pappa at jeg ikke kunne siden jeg skal konfirmere meg neste år og det koster ganske mye. Men har du noen gode argumenter for at jeg skal få lov? Jeg tenkte å si at jeg ønsker meg det i konfrimajons gave, siden jeg får bunad av bestemor og bestefar. Og Sara har snakka med foreldrene sine, og hun får lov. Håper på svar snart:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg kan godt forstå at du vil reise på språkreise til Malta, for det er sikkert en vakker og lærerik reise. Allikevel er det slik at foreldre har noe å si. Og ofte er det en grunn for det.

Konfirmasjon kan være veldig dyrt og hvis du itillegg skal reise til Malta, vil det koste dem enda mer. Det er ikke en gratis reise. Og foreldrene dine har nok flere utgifter de må betale. Kanskje det er rett og slett slik at det ikke passer med språkreisen.  

Kanskje du burde prøve å snakke med foreldrene dine om hvordan du føler og opplever denne situasjonen. At du ikke synes det er greit at du ikke får lov til å reise på språkreise. Hvis det er vanskelig å snakke med foreldrene dine anbefaler jeg deg å skikke på artikkelen nedenfor hvor det står noen tips om hvordan du kan snakke med dem. 

Vær så konkret og beskrivende som du kan. Unngå misforståelser og forklar hvordan du virkelig har det. 

Du kan for eksempel velge ut en eller to av tipsene artikkelen og prøve dem ut. Noen av dem kan du kanskje printe ut og si til foreldrene dine at de skal følge dem.

Kort oppsummert av det som står der er at det er mange måter å prøve å få til en god samtale med dem. Lag en god situasjon ut av samtalen. Spill et spill, gå en tur sammen, rydde på loftet osv. 

Håper dette var til hjelp! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie