Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til å få hund?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir 13 i høst. Og jeg ønsker meg veldig en hund, foreldrene mine sier jeg ikke for lov, men de har jo ikke noen grunn! Selv har jeg ingen venner, og det hadde vært fint for meg å hatt en hund og kommet hjem til etter skolen og lekt med og gått tur med. Jeg føler meg alltid så ensom.. Er dette noe jeg bør fortelle foreldrene mine? Øker det sjansen på å få hund? Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre for å få hund? Søsteren min har hund, og pappa sa han hadde hund da han var på min alder men jeg får jo ikke! Det syntes jeg er dårlig gjort. Og onkel hadde også hund:( OG mamma hadde også hund! Hun sier til meg at hun ikke liker hunder, men hun hadde jo en før! Jeg har så lyst på hund og trenger noen tips til hvordan jeg kan få en<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det beste rådet jeg kan gi deg er nok å fortelle foreldrene dine hvordan du føler det. Du sier at du foreldrene dine sier at du ikke får lov, men at de ikke har gitt noen god grunn. Har du spurt om en grunn?

Hva med å fortelle foreldrene dine det du skriver til oss her, om hvorfor du har så lydt på en hund. Jeg synes du er flink til å forklare i spørsmålet ditt og kanskje det kan hjelpe hvis foreldrene dine forstår hvorfor dette er viktig for deg?

En ting som er viktig å huske på er at hunder lever i mange år og de må gås tur med flere ganger om dagen, tidlig på morgen og sent på kvelden på sommeren og på vinteren. Hunder må også bli hjemme hvis man skal til utlandet på ferie, hvem skal passe hunden da. I tillegg koster det en del penger å ha hund. Det kan hende det er slike ting foreldrene dine er bekymra for. Et tips kan være å ha tenkt igjennom alle disse tingene og eventuelt andre utfordringer det er med å ha hund slik at du har gode svar hvis foreldrene dine spør deg.

Hvis de allikevel svarer nei kan du da være hundevakt for søsteren din sin hund. Kanskje du kan gå turer og leke med den hvis søsteren din bor i nærheten? Eller så går det an å henge opp lapper i nabolaget og si at du kan gå turer med hundene til naboene og slikt. Er sikkert flere som trenger hjelp med turer.

Ønsker deg masse lykke til og lagt med noen artikler som kanskje kan være til hjelp når du skal snakke med foreldrene dine.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie