Hopp til hovedinnholdet

Føler meg falsk når jeg sier at jeg er glad i moren min.

Jente 16 år
 

Spørsmål

(Bakgrunnsinformasjon hvis nødvendig; mamma og pappa er skilt. Storebroren min har fyttet ut. Pappa har giftet seg på nytt og fått to nye barn) Jeg sliter med å snakke og vise følelsene mine. Mamma sier "glad i deg" til meg hver eneste dag, og det er egt ikke noen stor greie, men jeg vil ikke si det tilbake. Jeg føler det blir så falskt og at det mister betydningen. Det er vanskelig å forklare. Så jeg svarer bare med å mumle eller si ja tilbake. Noen ganger sier jeg " i deg også" men det er skjeldnt. Og egt bare fordi jeg vil ikke at hun skal bli lei seg. Jeg føler jeg høres forferdelig ut når jeg skriver dette. Jeg er glad i henne, men vi har et så komplisert forhold, ikke et spesielt "bra" mor-datter forhold, vi krangler mye, og vi er veldig ulike. Hun er veldig dramatisk. Jeg føler alt er så falskt. er det rart at jeg sier det føles falskt? Jeg vet ikke helt hva spørsmålet mitt er, men jeg måtte si det til noen, og kanskje du har noen råd eller har hørt om noe lignende?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Du forteller at du har et problematisk forhold til moren din og dette gjør at du sliter med å vise positive følelser for henne. Hun er flink til å daglig si til deg at hun er glad i deg, og du har vanskelig for å si det samme til henne. Det føles på en måte litt falskt, som du skriver.

Jeg tenker at det er fint at du er bevisst på dette. Du er ikke falsk fordi du er jo faktisk glad i moren din selv om dere ikke har det beste forholdet. 

Og et viktig poeng er jo at du trenger faktisk ikke å si det tilbake hver gang hun sier det til deg. Det er viktig at det føles riktig for deg og at det ikke forventes et gjensvar hver gang. 

Jeg har ikke noen andre råd til deg, men det kan være lurt å ta en prat med moren din om dette, kanskje?

Hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie