Hopp til hovedinnholdet

Pappa sender stygge meldinger og snakker dritt om mamma

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Pappa sender stygge meldinger om meg å min bror han lover å lyger. Han snakker dritt om mamma når vi er oss han og skylder oss masse penger. Dette er bare litt av masse og er det eg kommer på Nå

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Og beklager at det har tatt så lang tid å få svar!

Det du skriver om høres ikke noe greit ut! Du forteller at pappa sender deg og broren din meldinger som er stygge og at han snakker dritt om mamma. Det syns jeg ikke er noe greit at han gjør! Kanskje er det slik at pappa strever med noe i sitt "voksenliv" som gjør at han er mye sint og sliten. Noe som ikke har med deg å gjøre. Og kanskje er han sint på mamma for noe som handler om relasjonen dem imellom. Men uansett hva som er årsaken til dette, har han et ansvar for å ikke la det gå ut over deg og broren din. Det er han som er den voksne og den ansvarlige. Han har plikt til å gi deg god omsorg, til å gi deg trygghet og kjærlighet.

Selv om foreldrene dine er skilt skal de samarbeide om å ta best mulig vare på dere. Det er ikke deres skyld at de gikk fra hverandre og jeg er sikker på at de begge to fortsatt er inni hjertet ditt selv om de bor hvert sitt sted. Og når pappa begynner å snakke dritt om mamma, ødelegger han for dine følelser og gjør deg kanskje usikker på hva som er greit å føle ovenfor mamma? Slik skal det ikke være! Det er foreldrenes ansvar at barna i familien føler seg trygge og rolige, at de får støtte og kan slappe av hjemme og være seg selv fullt og helt. De fleste foreldre vet at kritikk og drittslenging ikke er noe godt for barn å oppleve. Det vet sikkert pappaen din og. Han vil nok egentlig ikke være mot deg slik han er. Men kanskje klarer han ikke gjøre noe annet fordi han ikke har det noe bra selv, eller fordi han er dårlig på å snakke med dere barna. Da trenger han hjelp til å bli den pappaen han egentlig vil være!

Jeg syns du skal snakke med noen om de tingene hos pappa du opplever som vanskelige. Kan du fortelle det til mamma, tror du? Så kan dere sammen finne en måte å si ifra til pappa på. Hvis du syns dette blir for vanskelig, eller det ikke passer å snakke med mamma, kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge. De som jobber der er vant til å snakke med barn som strever hjemme. De kan gi råd og veiledning på telefonen, og du er helt anonym hvis du vil. Det er gratis å ringe dit. I tillegg til dete tipset, legger jeg ved noen artikler under her med flere tips til steder du kan ta kontakt. Det viktigste er, at dersom du opplever å ha det vanskelig hjemme, så må du si ifra til noen. 

Jeg ønsker deg lykke til, jeg håper det blir bedre for deg snart hjemme hos pappa!

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie