Hopp til hovedinnholdet

Jeg lyst å prøve å flytte til pappa, men mamma nekter for det. Hva skal jeg gjøre?!!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som bor 2plasser men hos mamma bor jeg mest/går på skole der.. Men nå har jeg lyst å prøve å flytte til pappa, men mamma nekter for det. Hva skal jeg gjøre?!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Dette forstår jeg er vanskelig for deg. Det er mange barn og unge med to hjem  ønsker å variere på ordningen i perioder. Det er dessverre også ofte vanskelig for foreldre å godta. Mange foreldre tenker at når barna vil bo mere hos den andre er barna mere glad i den andre foreldre enn seg selv. Derfor nekter de. 

Det er viktig å tenke gjennom det praktisk som kan bli vanskelig når man flytter. Du har uansett krav på å bli hørt når det gjelder hvor du skal bo og samvær. Det står i barneloven.

Det er viktig at du snakker med moren din og prøver å få henne til å høre på deg, du trenger også kanskje å få en forklaring. Det er også viktig å snakke med faren din, om han støtter deg og sier ja.

Familievernkontoret der dere bor er eksperter i å snakke med familier om slike ting og kan hjelpe foreldrene dine bli enig. Der har du også krav på å få komme og si din mening.

Det er til syvende og sist foreldrene dine som bestemmer, men din mening skal også legges vekt på også.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie