Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Foreldrene mine skilte seg i fjor og far har nå funnet seg ny kjæreste. Hun er snill og grei, men han bruker all sin tid på henne. Jeg blir lei meg og føler han elsker henne mer enn meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma og pappa skilte seg i oktober i fjor og nå har pappa funnet seg en ny kjæreste. Hun er veldig grei og snill men han bruker alt for mye tid på henne. På kveldene når hun ikke er her sitter han på mobilen og ser på bilder av henne og følger ikke med på tv'n. Jeg trener håndball og vil at han skal trene med meg på kveldene, men nå gjør han bare ting for henne f.ek fikser bilen. Før så var jeg og søsteren min bakgrunnen på mobilen hans. Men nå er det kjæresten hans. Jeg blir veldig lei meg og føler at pappa elsker henne mer en meg. Nå snakker de om å flytte sammen men det vil ikke jeg fordi da vet jeg at han kommer til å bruke all sin tid på henne. Hilsen ensom jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Så fint at du skriver til oss!

Dessverre er det du skriver ganske vanlig. Man sier at forelskelse gjør blind, og det kan virke som faren din har mest av sin oppmerksomhet rettet mot sin nye kjæreste akkurat nå.

Det er vondt å ha følelsen av at faren din elsker den nye kjæresten sin mer enn han elsker deg. Da er det også naturlig at du gruer deg til at hun flytter sammen med dere.

Faren din elsker deg nok like mye som før, selv om det ikke oppleves sånn.  

Om det ikke er noen trøst, så vil den verste forelskelsen gå over etter hvert og ting vil normalisere seg litt om senn.

Det er ellers fint å høre at du synes kjæresten til faren din virker snill og grei. Det lover godt, om de skulle flytte sammen,

Jeg tenker imidlertid at det er viktig at faren din får vite hva du føler. Om du ikke har forsøkt å snakke med han, vil jeg råde deg til å gjøre det, og gi han en sjanse til å tenke over hvordan du opplever situasjonen. 

Om du synes det er vanskelig å snakke med faren din selv, kan du velge å snakke med noen andre i familien som an ta en prat med han.

Helsesøster er ellers en person mange barn og unge synes er godt å prate med i en slik situasjon. Hun har taushetsplikt og vil kunne hjelpe deg litt.

Mange helsesøstre driver også samtalegrupper for barn som opplever noe av det samme som deg.

Håper svaret var til hjelp for deg!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie