Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldrene mine til å kjøpe hund?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har så sykt lyst på hund og jo eldre jeg blir jo mer har jeg lyst på! Men hver gang jeg spør mamma og pappa om og få en så sier de nei! ): Jeg tilbyr meg og betale for hunden og alle tingene selv men de sier nei! Mamma vil ikke ha hund og pappa synes egentlig det er greit men han må selvfølgelig si det mamma sier! Jeg prøver jo alt i min makt men mamma er så ego. Hun sier bare at de: krever masse ansvar og jeg kommer ikke til og passe på den, og de koster mye, de biter i alt og de mister mye hår! Men jeg har en god forklaring på alt! Har dere noen tips på og overtale dm til og la meg kjøpe en? MVH: Hanna, på 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, Hanna!

Takk for at du skriver til ung.no

Du skriver at du har du har veldig lyst på hund, men at foreldrene dine sier nei. Du tilbyr deg å betale for hunden og utstyret selv. Moren din sier at hunder krever mye ansvar og at hun ikke kommer til å passe på den, at å ha hund koster mye og at de røyter og biter i stykker ting. Du lurer på hvordan du skal overtale foreldrene dine til å la deg kjøpe hund.

Så gøy at du har interesse for hunder! Det høres ut som om du er godt i gang med å vise foreldrene dine at dette er noe du virkelig vil, det er en god start. Den største bekymringen til foreldre når barna ønsker seg dyr, er nok at barna skal synes at det er stas en liten stund, for å så overlate alt ansvaret til foreldrene når det ikke er like spennende lenger. 

Du skriver litt om argumentene moren din begrunner avslaget med. Hvis det er slik at foreldrene dine er redde for å bli sittende igjen med alt ansvaret kan dere sette dere ned sammen og lage en avtale på hvordan dere fordeler ansvaret eller om du har lyst til å gjøre alt selv. 

Klarer du å gå flere turer i løpet av dagen enten det er grytidlig før skolen eller i kulde eller øsende regnvær, mange år frem i tid? Du er sikkert opptatt med mye skole, lekser, fritidsaktiviteter osv., er du helt sikker på at du har tid til å ha ansvaret for en hund? Hvem skal passe på hunden om du skal sove borte eller dra på ferie? Dette er spørsmål du bør stille deg selv. Det er antakeligvis slike ting foreldrene dine tenker på.

Du skriver at du selv kan betale for hunden og utstyret selv. Husk at det går med mye penger på mat til en hund, og at det fort er uventede kostnader som behandling hos dyrlege osv. 

Du skriver at du er 13 år gammel nå, men det er kanskje ikke mer enn fem-seks før du flytter hjemmefra for å studere eller lignende. Hvem skal passe på hunden da?

Det er veldig mye ansvar å ha en hund, så det er nok ikke så dumt at foreldrene dine får deg til å tenke ordentlig gjennom ansvaret det medfører når en skaffer seg hund. Samtidig er det mye glede og selskap i en hund, så det er viktig at dere snakker sammen og kan veie de to opp mot hverandre.

Kanskje du i første omgang kan ta på deg ansvaret ved å gå tur og passe hundene til venner, naboer og familie, slik at foreldrene dine får se at du virkelig mener dette. 

Jeg legger ved en artikkel jeg synes du bør lese. 

Hilsen Ungdomsredaksjonen i ung.no

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Ciaran & Ciara
9
21.08.2019 01:50:04
Hei vi er en gutt og ei jente på 15 og ett halvt år, som er bror og søster tvillinger og bestevenner. Vi liker katter bedre enn hunder, det er fordi vi syns at katter er mer sjølstendige enn hunder. Hilsen tvillingbror og tvillingsøster på 15 og ett halvt år, som er bestevenner.
Blendon
1
17.08.2019 20:25:35
Hei, jeg har lyst på hun men foreldrene mine sier ja ja vi skal få men jeg har ventet i 4 år nå!! De sier at man blir smittet av dem og at jeg ikke klarer og passe på dem så jeg lurte om dere kunne gi meg noen tips på hvordan man kan overtale dem Hilsen blendon 12 år
Nora
1
06.07.2019 19:36:50
Hei jeg er 11 år jeg har hatt lyst på hund hele livet men mamma og pappa sier det er veldig mye styr men vi har jo en undulat også hva skal jeg gjøre har så lyst på hund men får ikke lov hvordan skal jeg overtale de? Har så lyst på hund men får ikke lov
maria 10år
1
04.06.2019 16:40:40
jeg greide og overtale mamma og pappa og fik hund og angrer ikke på de
Frida
2
22.02.2019 17:30:37
Jeg vil ha hund og jeg prøver å overtale mamma og pappa til å kjøpe hund med å vise dem bilder av hunder men de vet ikke så jeg søkte på Internett hvordan man overtaler mamma og pappa til å kjøpe hund å så fant jeg denne siden å jeg lurer bare på om hvordan man kan få overtale mamma og pappa om å få hund og nå sier mamma at vi kan spleise med søsteren hennes men det blir ikke pappa med på så har dere forslag om hvordan man kan overbevise mamma og pappa
Nor
1
20.01.2019 19:01:18
Dette var veldig bra forklart til hvordan man kan overtale foreldrene dine til og få hund. Men jeg har også en undulat og jeg vet ikke helt om jeg får lov da. Gav skal jeg gjøre da❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie