Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når pappa sier ja og mamma sier nei?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, til konfirmasjon kjøpte jeg en 3D printer, pappa sier jeg kan bruke den så lenge jeg har åpent vindu på samme rom, men moren min sier jeg ikke får lov å bruke den pga jeg fortalte om "nanopartikler". Hun har ingen forståelse på 3d printing og har ikke lest noe om det. Kan jeg printe hvis pappa sier ja? Og mamma sier nei? (Brukte mine egne penger på den) hun truet med og pakke den sammen og ikke la meg få bruke den uansett hva.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss!
Forstår at det blir vanskelig for deg å ta en avgjørelse når mor og far ikke er enige. Skal jeg fortsette å printe selv om mamma sier nei?
Det beste du kan gjøre er å ta en ordentlig prat med mamma og pappa. Det er viktig for de begge å vite hvordan du har det slik at dere kan rydde opp i dette. Foreldre er ofte mer interessert i å få til det beste for barna sine enn man kanskje kan tro. Hvis du inviterer til en prat så tar de deg ganske så sikkert på alvor! Prøv å se om det hjelper!
 
Legger ved en artikkel som jeg anbefaler deg å lese.
Lykke til!
Hilsen familieterapeuten.
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie