Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilte, det går bra hos mamma, men ikke hos pappa.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

jeg har skilte foreldre men oss mamma er det helt fint men oss pappa går det ikke så bra, Du skjønner det etter at pappa giftet seg på nytt med en albansk dame som gir dem godteri når de vil ha det samme søren om de griner til det eller ikke. Å det som har skjedd da er at lillebroren min har fått 8 hull og den ene tannen hans har dødd og han er bare 6 år. stemoren min har også en bror å datteren hans hadde 15 hull og hun er 4 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Når foreldre blir skilt og får nye partnere, kan det av og til være vanskelig for barna. Hvis du opplever at det spises så mye godteri at lillebroren din får 8 hull i tennene, forstår jeg at du reagerer. 


Kanskje du skal forsøke å snakke med pappa og mamma om dine bekymringer, slik at de kan forsøke å snakke sammen og komme til en enighet om hva de kan gjøre? For det er nemlig de voksne i familien som har ansvaret for å passe på at dere barn har det bra. 

Hvis du ikke får til å snakke med foreldrene dine, anbefaler jeg deg å at en prat med noen utenfor familien. Da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med. Her kan du få prate om dine bekymringer og tanker rundt den nye familiesituasjonen din. Ofte kan det hjelpe å snakke om det en går og tenker og føler på. Sammen kan dere finne ut hva som kan være den beste hjelpen både for deg og din lillebror.

Les også: "Stines erfaring med skilsmissen" og "Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste".

 

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie