Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil feire jul med kjæresten min og hans familie, men får ikke lov.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg og kjæresten har vært samen i 8 måneder nå. og jeg har veldig lyst til å feire jul med han og familien hans. men mamma sier jeg ikke får lov. hva synes du er mest riktig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er veldig vanskelig for meg å svare på hva som er mest riktig i denne situasjonen. Det finnes antagelig ikke noe som er rett eller galt, da det nok oppfattes veldig forskjellig utfra hvordan du og moren deres ser på saken på hver dere side.

Hun han nok sine grunner til å ønske at du skal feire hjemme. En av de kan for eksempel være at det er mange tradisjoner knyttet til julefeiringen og at du hun syntes det er trist og rart om enkelte av disse brytes. Kanskje har hun også andre grunner. Du har på dine side sikkert mange grunner til at du ønsker å feire med de, og de er sikkert like gode som de grunnene hun har. Den eneste måten å løse dette på er ved å snakke ordentlig sammen. Prøv å forklar moren din hvorfor du har et så stort behov for å feire med kjæresten din, og spør samtidig henne om hvorfor hun ikke ønsker det. Forsøk å lytt til hverandre og sett dere inn i hverandres situasjon.

Jeg kan dessverre ikke si hva som vil være rett eller galt, men jeg tror det er viktig at du får snakket godt med moren din om dette, kanskje finner dere en løsning.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie