Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det er en sjanse for at pappa kommer til å dø?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 14 år soom er veldig redd for at pappa skal dø. Farfar døde når han var 50 onkelen min, altså bror til papp døde når han var noen og 50 pappa blir 52 i februar. Jeg gråter ofte ovenfor pappa og er redd for at det skal skje. Han sier når vi snakker om han og fremtiden at han kanskje aldri blir 60 år. Så jeg lurer på om det er en sjangs for at han kommer til æ dø? I tilleg krangler mamma og pappa så da blir jeg enda mer lei meg. Håper på svar og tips til å glemme alt dette i hverdagen for dette er ikke lett å glemme.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk som skriver til oss i ung.no.

Du virker veldig bekymret og redd for pappaen din. 

Jeg kan ikke svare på om pappaen din kommer til å dø, men jeg synes virkelig at du skal fortelle foreldrene dine om dine bekymringer og hvor redd du blir for pappa og hvor ubehagelig det er for deg når mamma og pappa krangler. Fortell dem at du blir lei deg og får det vanskelig med deg selv og blir så bekymret at det går utover annet i livet ditt. 

Dersom det blir vanskelig å snakke med foreldrene dine, så kan du be om samtaler hos helsesøster eller sosiallærer. Der kan du fortelle om bekymringene dine og få hjelp til å forstå situasjonen din bedre. Helsesøster kan også invitere foreldrene dine til en felles samtale om bekymringene dine. 

Jeg har lagt ved noen artikler, som jeg tror kan være fine for deg å lese og forhåpentligvis finner du rådene der nyttige for deg.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser