Hopp til hovedinnholdet

Min far er sint på meg på grunn av at jeg har tatt alkohol fra han. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Rett på sak vel.. jeg har tatt alkohol fra foreldrene mine. Nei. Ikke for å drikke seg drita og feste, men av ren nysgjerrighet. Idag fant mamma et "lager" av det på mitt rom. Eller hun fant 2 flasker vodka, 2 små flasker med vodka (0,5l). Selvfølgelig ser jeg kordan dette ser ut. Det de virklig reagerte på, eller faren min var di to små flaskene. Jeg forklarte alt. eg va nysgjerrig på smaken men jeg hadde d for å føle meg litt mer vågal. Jeg vett ikke hvorfor? jeg aldri har drukket mye eller gjort noe anna. Men det føltes liksom litt kult. Så jeg helte fra flaksene oppi di små for å gjømme mer overalt. Men jeg husker når jeg gjorde d kom noen inn eg dytta alt under senga. Nå idag er faren min rasende og bestemt på at di flaskene sko eg på fest med. Mamma derimot kjenner meg såpass og skjønner. Men faren min kommer inn og sier at eg lyger og at eg må si sannheten. Eg er redd. Ka kan eg gjør?Har fortid med deprisjon/kutting.Der ble an rett ut forbanna nå e d likt og trur eg lyge. Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Og takk for at du skriver inn til ung.no. 

Du skriver at du har stjålet alkohol av foreldrene dine og at din far nå er sint på deg. Han tror ikke på deg når du forteller han at du ikke hadde tenkt å drikke deg full. 

Kanskje de er mest skuffet over at du tok alkohol fra dem? Det e flott at din mor tror på deg. Da har du en alliert i henne. Jeg tenker at du må stå på ditt. Det er ikke farlig at din far er sint på deg. Av og til blir foreldrene sint på barna sine og visa versa uten at det gjør noe. Det vil nok gå over etterhvert. 

Når ting har roet seg så prøv å snakk med din far igjen. Be han lytte til det du har så si. Forhåpenlitgivs vil han tro på deg etterhvert. Be også om unnskyld for at du tok alkohol fra dem. Da viser du at du angrer og er lei deg for det du har gjort. 

Det er et dårlig alternativ å begynne å kutte seg igjen fordi din far er sint på deg. Det er andre og bedre måter å takle sinne på. Snakk med din mor å fortell at du er lei deg fordi at din far er sint på deg. Kanskje hun kan snakke med din far? Uansett er dette noe som vil gå over etterhvert. 

Legger ved en lenke om hvordan snakke med foreldre som ikke forstår en. Anbefaler deg å lese artikkelen. 

Vennlig hilsen helsesøster

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie