Hopp til hovedinnholdet

Trenger råd om hvordan håndtere å være i en fattig familie

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og familien min er veldig fattige og foreldrene mine har lite utdannelse,men jeg er så redd fordi at pappa han betaler regninger og huslån mens mamma hun betaler ikke husregningen.Tenk om kanskje jeg og søskene mine blir adoptert bort!Men i hele mitt liv trodde jeg at mamma hadde et godt hjerte for oss men det viser seg at mamma er lat. Hver så snill jeg trenger råd jeg tørr ikke å fortelle vennene mine om det fordi at da vil de sikkert tenke at jeg er fattig.Jeg trenger råd fort

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det du skriver forstår jeg at du har en familie som har lav inntekt og at du er redd for at du og søsknene dine blir adoptert bort. Stemmer det?

Selv om du opplever at dere er fattige, så betyr ikke det at du ikke kan ha det bra hjemme. Kanskje du ikke har alt det du ønsker deg eller trenger, men forholdet ditt til familien er bra. Og det er kanskje det viktigste.

Det er ikke din skyld at foreldrene dine ikke har utdannelse eller jobb eller god økonomi. Dette er foreldrene dine sitt ansvar, men jeg forstår at du tenker på det og er bekymret.

Kanskje det er en god motivasjon til å ta utdannelse. Kanskje det gjør at du har et mål i livet som du kan jobbe mot. Det er ikke slik at du får det som foreldrene dine. Du har valgmuligheter! 

I Norge finnes det flere ordninger som gjør at dere kan få støtte, slik at du får det du trenger. I tillegg har mange organisasjoner gratis tilbud om aktiviteter for deg og familien, som gjør at dere likevel kan få noen opplevelser alene og sammen.

Noen ganger kan det være godt å snakke med en god venn om hvordan du har det. Det kan også være fint at andre vet, fordi da kan alle ta hensyn til deg også. Hvis de andre vet, så forstår de kanskje at du ikke kan være med på aktiviteter som koster mye.  

Snakk med pappaen din om det, eller noen andre du stoler på og er trygg på. Kanskje det kan være godt med en voksen nær deg, slik at du får støtte når du tenker på dette.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva betyr det å være fattig i Norge?

Vi har nevnt noen alternativer, men vil ha DINE tanker om det.

Gå til vote

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie