Hopp til hovedinnholdet

Mor er veldig ofte spydig mot meg og lillebror. Føler hun mobber meg for vekta mi. Dette er veldig sårende. Jeg lurer på familieterapi.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Moren min er veldig ofte spydig mot meg og lillebroren min. Hun klager over ting og gjør saken mye større enn den egentlig er. Jeg føler også at hun mobber meg angående vekta mi (jeg er litt lubben). Tidligere i dag skulle vi gå opp til bestemor, og jeg hadde ingen rene bukser, så jeg spurte mamma om hun hadde sett noen shortser eller noe sånt som tilhørte meg. Hun slang en hvit shorts til meg. Jeg trodde den var hennes, så jeg spurte henne om den var hennes. Hun svarte med: Min? Nei, jeg bruker ikke størrelse foldhest. Jeg føler meg veldig såret. Vekta mi er et ganske sensitivt tema for meg. Forholdet mellom henne og lillebroren min er veldig anspent også, for han tør å snakke tilbake. Det er høylytte krangler mellom dem hver morgen. Pappa reagerer også sterkt på det. Jeg elsker henne så utrolig mye, men kommentarene hennes sliter på forholdet våres. Jeg er desperat etter hjelp! Jeg vurderer famileterapi, men prøver dere først. Vær så snill å hjelp meg og familien min!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei - og takk for at du skriver til oss.


Jeg forstår at det er sårende å få kommentarer om vekta når dette er et sensitivt tema for deg. Det virker absolutt som det er en del dårlig stemning hjemme hos dere og det er jo slitsomt for alle.

Jeg synes det er en svært god idé å kontakte familievernkontoret og be om at hele familien kan få komme dit og få hjelp til hvordan det kan bli bedre hjemme. Du kan oppsøke familievernkontoret sjøl - bare gå dit uten noen avtale. Da vil familievernkontoret kontakte foreldrene dine og invitere dere til en prat. Du kan også prate med pappa om dette - kanskje han kan kontakte familievernkontoret.

En annen mulighet er å ta en prat med helsesøster på skolen. Hun kan hjelpe deg med kontakt videre. Hun kan også hjelpe i forhold til vekta di dersom du ønsker det.

 

Lykke til!

 

Hilsen

familieterapeuten

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie