Hopp til hovedinnholdet

Noen ganger føles det som om mamma glemmer at jeg trenger henne.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Dette er ikke akkurat et spørsmål men mer et problem. Mamma jobber i barnevernet. En vanlig arbeidsdag er fra ni til halv fire, men hun jobber ofte til klokken blir seks og reiser mye. I dag hadde vi avtalt at jeg skulle gå til jobben hennes så vi kunne kjøre hjem sammen, men når jeg kom til jobben hennes fikk jeg beskjed om at det hadde oppstått et problem så hun måtte reise og att jeg bare måtte gå hjem. Jeg vet att hun hjelper andre barn som har det vanskelig hjemme, men noen ganger føles det ut som hun glemmer at jeg trenger henne og. Hilsen en jente som savner mammaen sin

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke alltid like lett å få timene til å gå opp når jobben er litt uforutsigbar. Jeg tror nok at moren din gjør sitt beste for å unngå at det skal gå ut over deg.
Det jeg synes du skal gjøre, er å si noe om hva du tenker til moren din. Det er ikke sikker at hun er klar over hvordan hennes jobbhverdag påvirker deg. Derfor må du finne en anledning hvor det passer for deg å snakke med henne om akkurat dette. Det er viktig at du er åpen og ærlig med henne på hvordan dine forventninger er, og hvrodan det påvirker det når slike ting som du nevner ovenfor skjer.
En god samtale med henne vil være til stor nytte for dere begge. Da forstår hun hva du forventer, og dere kan sammen finne gode løsninger på å få mer tid sammen med hverandre.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie