Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg er en jente på 13 år. Jeg er litt redd hjemme for faren min blir fort sår og kjefter på meg uten at jeg har gjort noe spesielt galt. Lillesøster får ikke kjeft om hun gjør det samme. Det er litt skremmende å være hjemme alene med han. Har der noen råd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år Jeg er litt redd hjemme for faren min blir så fort sår og kjefter på meg uten at jeg har gjort noe spesielt galt. Men hvis lillesøsteren min gjør det samme sier han ingen ting og det blir jeg litt iritert over. Sa det er litt skremmende å være hjemme alene med han Har dere noen gode råd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Det er ikke bra det du opplever!

Du sier at du blir redd når faren din kjefter å deg.

Når voksne kjefter på barn på en måte som gjør at barna blir redde, kan det sammenlignes med vold. Det er alltid den voksne sitt ansvar når dette skjer.

Å få kjeft når du ikke føler at du har gjort noe galt, er veldig krenkende og bidrar til utrygghet og uforutsigbarhet. Det er derfor naturlig at du opplever det skremmende å være hjemme alene med faren din.

Jeg tenker at din far kanskje har et sinneproblem, som han trenger hjelp med.

Hvordan er det med moren din? Kan du snakke med henne om dette og tror du hun kan hjelpe deg? Eller er hun kanskje redd for han også?

Jeg vil be deg ta kontakt med helsesøster på skolen. Hun er vant til å snakke med barn og unge som har det som deg, og kan bidra til at du får hjelp.

Du kan også lese artiklene under.

Om du ikke føller du får den hjelp du trenger, kan du skrive til oss igjen!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Foreldre som er sinte og voldelige

Jente holder seg for øra (colourbox.com)

Sinne og vold er alltid den som er sint og agressiv sitt ansvar. Det er aldri barnas ansvar at foreldre blir så sinte at de mister kontroll over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie