Hopp til hovedinnholdet

Jeg er adoptert av mammas nye mann. Har 3 halvsøsken Jeg føler meg alene. Jeg vil snakke med mamma om dette. Jeg vet ikke om jeg vil møte min ekte pappa. Jeg vil ikke kalle adoptivfaren min for pappa han blir sint når jeg bruker navnet hans. Hjelp. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente so ikke har peiling på hva jeg skal gjøre. Når mamma fikk meg, slo henne og ¨faren¨ min opp. Så ble mamma sammen med en annen mann og han adopterte meg sånn at han skulle være faren min. Jeg har 3 søsken og alle de er barna til mamma og min adopsjonsfar. Så jeg føler meg alene, folk sier alltid til søsknene mine at de ligner på pappa... da blir jeg alltid minnet på at han ikke er min ekte far. Jeg vil snakke med mamma men jeg tør ikke. Jeg vet ikke om jeg vil møte den ekte faren min eller ikke. Jeg føler det bare er feil å kalle adopsjonsfaren min for pappa, men sier jeg det ekte navnet hans, kjefter han på meg og sier at han heter ¨pappa¨ Hjelp ...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her virker ikke greit. Har du andre i familien du kan snakke med, besteforeldre , tanter, onkler.? Hvis ikke vil jeg anbefale deg å kontakte helsesøster på skolen du går. Sammen kan dere snakke om det du synes er problematisk. Du og helsesøster kan og snakke med mamma. Det er muligens lettere å snakke med mamma når du er alene med henne og helsesøster. Helsesøster kan du ha flere  samtaler med. Ofte når helsesøster føler at den hun snakker med trenger mer hjelp kan hun hjelpe deg videre til BUP eller P.P.tjenesten. 
Jeg har lagt med noen artikler se om de kan være til hjelp.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du adoptert og ønsker informasjon om biologiske foreldre?

To jenter som ligger på gulvet, hodet mot hodet og smiler (colourbox.com)

Er du nysgjerrig på historien din? Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Innenlandsadopsjon

Jente holder hendene til sine foreldre (Foto:Colourbox.com)

Det finnes ulike former for adopsjon av et barn bosatt i Norge; stebarnsadopsjon, fosterbarnadopsjon og adopsjon av barn født i Norge (samtykkeadopsjon).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon