Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke bo i forsterhjemmet jeg bor i nå, og jeg har det vanskelig. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 som har et problem. Jeg bor for øyeblikket i et fosterhjem som jeg ikke vil bo i lengre. Ikke pga dem, men pga stedet er for langt vekke fra alt jeg kjenner. Moren min er tidligere alkoholiker og faren min er en dust som bor i Skottland.. Jeg er en del hos mamma nå for tiden mest fordi hun bor nærmt skolen og vennene mine, men jeg vil ikke være her ellers. Beredskapshjemmet jeg bodde i før betydde veldig mye for meg, og de bekymrer seg for at jeg er så mye hos mamma, det gjør jeg også. Min tidligere beredskapsmor foreslo at jeg kunne besøke dem en periode og bare ta en pause fra alt sammen. Det har gjort at jeg vurderer å rømme, bare rømme fra alt sammen. Jeg er så lei av alt og jeg vil ikke deale med noe lengre. Det er ingen gutter som liker meg heller, og jeg er ganske deprimert. Jeg hater livet mitt, og alle bare forventer at jeg skal være så oppegående. De forventer at jeg skal leve som om alt i livet mitt er helt ok, når det ikke er det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en vanskelig situasjon du beskriver. Du har allerede opplevd mye og føler deg kanskje ensom. For å få et nytt fosterhjem må du snakke med barneverntjenesten. Du har antakeligvis fått en tilsynsfører som kommer noen ganger i året og snakker med deg. Denne kan du også snakke med. Tilsynsføreren kan også hjelpe deg å snakke med barneverntjenesten. Du sier ikke noe om hvor lenge du har vært i fosterhjemmet men du sier at det ikke er noe i veien med dem. Bare at det er for langt borte fra alle du kjenner. Kan hende at du må gi det litt mer tid for å bli kjent med nye folk? Kanskje du har en fritidsaktivitet hvor du kan bli kjent med andre. Ring gjerne Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å snakke om dette.Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie