Hopp til hovedinnholdet

Har en stemor som er slem mot meg.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Har hatt stemor siden jeg var under 1. år gammel (min ekte mor døde når jeg var 2mnd. gammel). Jeg har så lenge jeg kan huske hatt ett dårlig forhold til henne. Siden jeg var 7 år gammel så har det aldri vært noe "morskjærlighet" eller noe i den duren. Jeg har også blitt "slått" igjennom årene (Vondt, men ingen merker) Hun har alltid funnet på noe å kjefte om selvom det ikke er noe særlig å kjefte om som f.eks glemme ett glass i vasken eller glemt å slå av TVen. Vi krangler ofte og far tar alltid mor sitt parti så det blir lett krangling med både far og mor. Jeg kan ikke betro meg til enten mor eller far pga. all kranglingen. Det har flere ganger blitt så "alvorlig" at moren min gjentatte ganger har sagt "Jeg er ikke din mor" Jeg er ganske deprimert og vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Det går utover både det sosiale livet mitt og skole. Hva er det jeg burde gjøre? Eller overreagerer jeg? Jeg går 2. året på videregående nå (Jeg måtte gå om igjen pga. utveksling)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei gutt 17

 

Det er en god ting at du nå spør om råd og hjelp og jeg tenker ikke at du overreagerer. Den hjemmesituasjonen du beskriver har vært vanskelig for deg i svært lang tid. Jeg tenker det er viktig at du får hjelp med å snakke med dine foreldre om hvordan du har og har hatt det, både når det gjelder relasjonen til din mor, men også din far. Kanskje er det sånn for deg at du er veldig skuffet over at din far ikke har tatt «din» side i konfliktene med din mor. Jeg foreslår at du begynner med å snakke med en voksen du stoler på ? en lærer eller helsesøster på skolen f.eks.  I neste omgang er det viktig at dine foreldre får vite hvordan du har det og hva alle konfliktene hjemme gjør med deg.  Dette kan du få hjelp med. Det kan også være at du burde ta kontakt med barneverntjenesten der du bor i og få hjelp derfra.

Du kan også ta kontakt med Alarmtelefonen for Barn og Unge på telefon 116 111 og få råd og hjelp. Det er gratis å ringe og åpent på kveld og natt. Hele døgnet i helger.

Hilsen Alarmtelefonen i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie