Hopp til hovedinnholdet

Typen til moren min har gått over mine grenser og nå prøver han å ødelegge forholdet til min mor, hva gjør jeg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 19 år , moren min har vært i et forhold med en person i nesten 1 år og 6mnd , rundt juni juli begynte typen til moren min å få moren min til å gå ut så han kunne tilbringe alene tid meg . Han var veldig opphengt i hva tid hun skulle ut , etter en stund kom jeg hjem og fortalte moren min at jeg har blitt forlovet og typen hennes ble sur og sa til meg at forloveren min bruker meg bare , etter hvert så begynte han å ta på meg på en måte jeg ikke respektere og prøvde å få meg i seng , jeg fortalte moren min om det og Hun truet med å kutte ut kontakten med meg og jeg var ikke noe datter for hun mer og Hun stoler ikke på meg men hun stoler mer på typen hennes enn hva hun gjør med meg , har jeg gjort noe galt ? Eller var det han som gikk over streken , for jeg føler at alt er min feil , typen til moren min prøver å ødelegge forholdet mitt og han ringer forloveren min hver eneste dag og sier at jeg er utro og er ikke glad i han noe som ikke stemmer i det hele tatt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette høres ut som en grusom situasjon å være i. Det er dessverre slik at at det er veldig vanskelig for foreldre å fatte og akseptere at kjærestene kan være nærgående i forhold til barna sine. Særlig hvis de er veldig forelsket. Det er veldig vanskelig å tvinge dem til å endre mening dessverre. Kanskje kan du til by moren din at dere kan ta kontakt med familievernkontoret der dere bor får å få hjelp til å snakke om det vanskelige. Om hun ikke tror deg kan du kanskje får hjelp til å få henne til å stoppe typen hennes i å ta kontakt med forloveden din.

Det er kanskje også viktig at du snakker med forlovet din om hva som er skjedd og hvorfor han holder holder på med dette. Kanskje dere kan får hjelp til å stå sammen mot dette gjennom å ta kontakt med familievernkontoret. Det er gratis. Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe.

Håper at det blir bedre etter hvert!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie