Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å treffe faren min mer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som blir 15 i slutten av februar. Jeg bor i Oslo sammen med min søster og mamma. Faren min bor i Bergen og har alkoholproblemer. Mamma og pappa ble skilt for ca 6 år siden, og flere ganger etter det har han vært full. Han har vært full på julaften, når vi har reist langt til han, når han har reist til oss osv... Jeg er en veldig pappadalt person og savner han masse. Jeg har et bedre forhold til han enn søsteren min for hun er mindre og husker ikke like mye. Jeg bryr meg ikke om pappa er full eller ikke, så lenge jeg får se han. Selvfølgelig vil jeg at han helst skal være edru, men det klarer han nesten aldri. Ofte ringer han til meg og er full. Poenget mitt er at jeg har veldig lyst til å se han for det tar ofte tre år mellom hver gang. Det blir veldig dyrt for mamma når hun er alene, så vi har ikke råd. Men jeg vil virkelig møte han! Ofte har jeg vurdert å bare rømme, men jeg har ikke penger. Hva skal jeg gjøre for å møte han oftere? Jeg savner han kjempe masse!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å høre at du savner faren din så mye. Det er også kjempetrist at faren din sliter så mye med alkohol at han ikke greier å holde seg edru for din skyld. 

Når det gjelde å få truffet faren din har du krav på å ha samvær med faren din. Det som imidlertid er vanskelig er at han har så store problemer med alkohol. Det å ha så store alkoholproblemer er uforenlig med å ha ansvar for og ta hånd om barn og unge.

Selv om du sier at du ikke bryr deg om at han er full, tror jeg nok det å være sammen en full forelder er vondt for de aller fleste. Har du noen slektninger Bergen som du kunne være hos og som kunne hjelpe deg? Faren din skal også etter reglene være med å betale halvparten utgiftene i forbindelse med samvær.

Snakk med moren din om det er noen andre som kan hjelpe dere.

Legger ved noen artikler som jeg håper kan hjelpe.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie