Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg fortelle mamma at jeg vil slutte å ri?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Har ridd i 7 år og fikk hest for 5 år siden. Jeg har blitt lei av og ri, men tørr ikke si noe til mamma. Jeg later som jeg er syk når det er ridekurs og føler at det er tvang når jeg er i stallen. Hvordan skal jeg si til mamma at jeg vil slutte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner at dette er vanskelig. Prøv likevel å ha en positiv innstilling til situasjonen.  Dersom du er sikker på hva du vil, er det nok helt greit for moren din at du slutter. Dette er ditt valg:) Fortell henne dette. Vær ærlig med henne og forklar henne hvorfor du ønsker å slutte. Det er helt normalt å bli lei av hobbyer. Det viktigste er nok bare at du viser henne at dette er noe du har tenkt godt gjennom og at du er sikker på at du ønsker å slutte. 

Det kan eventuelt være en idé å foreslå at du skal trappe litt ned med ridningen, slik at du har litt mer tid til å finne ut om dette er det du faktisk vil. Men prøv å ikke ta sorgene på forskudd. Dette er din avgjørelse og moren din må respektere det:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett