Hopp til hovedinnholdet

Min mor og jeg krangler veldig mye. Jeg ønsker veldig at bare faren min skal ha ansvar for meg. Er dette noe som er greit at man bestemmer selv, siden jeg er 16? Jeg er lei av å leve en hverdag hvor jeg ikke kan se moren min i øynene å si jeg er glad i deg.  

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Min mor og jeg krangler veldig mye, dessverre. Jeg ønsker veldig gjerne at bare faren min skal ha ansvar for meg. Er dette noe som er greit at man bestemmer selv, siden jeg er 16? Jeg er lei av å leve en hverdag hvor jeg ikke kan se moren min i øynene å si «jeg er glad i deg»..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. Du kan som 16 åring bestemme mye selv. Er det greit for pappa at du flytter til han kan du gjøre det.  Jeg vil anbefale deg å kontakte familievernkontoret der du bor. Dit kan du ringe selv og bestille time, eller du kan få hjelp fra helsesøster på skolen du går. Der kan du ha samtaler alene og dersom du ønsker kan foreldrene dine bli med på samtaler sammen med deg. Det er og noe du selv må ta stilling til. Vil du snakke anonymt med en person kan du ringe: Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 På Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no  
Ta og en titt på artikkelen jeg har lagt med. 
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie