Hopp til hovedinnholdet

Har lyst på piercing i navlen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst på piercing i navlen. Jeg er jo stor nok. Det eneste problemet er at jeg ikke får lov av foreldre. Kan jeg bestemme det selv? Min kropp, mine valg og mine penger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Selv om du ikke liker det, så har foreldrene dine en del de skulle ha sagt i en slik situasjon. Foreldrene dine har etter barneloven myndighet over deg frem til du fyller 18 år. Du har rett til å si din mening og til å bli hørt og meningene dine skal få større betydning jo eldre du blir. Samtidig kan foreldrene dine ta avgjørelser for deg ut fra dine interesser og behov før du fyller 18 år. Din mor kan nok derfor nekte deg en piercing i navlen når hun føler du er for ung. 

Det er også slik at selv om det ikke er noen lovbestemt aldergrense for å ta piercing, så har de aller fleste piercingstudier en aldergrense på 16-18 år.

Dermed er det ikke så mye annet å gjøre enn å være tålmodig.
Les artikkelen nedenfor om piercing.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie