Hopp til hovedinnholdet

Hun sliter med forholdet til sin far som hun har hatt lite kontakt med. Føler han aldri har vært der for henne og har nesten kuttet kontakten helt. Flere andre i familien mener hun bør møte han og si hvordan hun har det ,me hun vet ikke hva hun skal.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med forholdet til min far. Jeg har bodd sammen med moren min hele livet og har bare møtt faren min av og til da han har bodd og jobbet hær og dær både i Norge og utlandet. Når jeg var liten syns jeg han var super da jeg ofte fikk gaver osv de få gangene jeg møtte han. Men nå når jeg har blitt eldre har jeg skjønt og slitt veldig med at han aldri har vært dær for meg og har valgt å så å si kutte han ut. Familien min og spessielt min Farmor som jeg er veldig nær synes dette er veldig dumt og mener jeg burde ta opp kontakten med han igjen. Men jeg har så mange følelser rundt dette og synes det er veldig vanskelig. Har ikke møtt han på flere år og har bare sendt noen få meldinger. For meg virker det ikke som han bryr seg om meg og jeg er sint for at det har blitt mitt ansvar..De rundt meg mener at jeg skal møte han og si alt jeg føler og rett og slett gi han en preken så han skjønner hvordan han har påvirket meg.men jeg aner ikke hva jeg skal si eller om jeg skal si noe...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei - og takk for at du skriver til oss. Siden det har vært så lite kontakt mellom deg og faren din er det veldig forståelig at det er vanskelig å vite om du skal ta kontakt, evt. hvordan, hva du skal si osv. Du er usikker på om han bryr seg om deg, er lei deg og sint - det er veldig forståelig at du har mange forskjellige følelser og blir usikker på hva du vil/skal.

Kanskje vil det være nyttig for deg å snakke med noen som ikke kjenner verken deg eller faren din og som ikke sjøl har noen følelsesmessig tilknytning til dere? Det kan være nyttig å få hjelp til å rydde i både tanker og følelser for å finne ut hva DU ønsker. Du kan kontakte familievernkontoret og be om samtale der for "ryddehjelp". De kan også hjelpe deg til kontakt med faren din dersom du kommer fram til at det er det du ønsker - og hjelpe deg med å finne ut hva du vil si til han, når, hvordan osv. Du kan også snakke med helsesøster om dette og hun kan evt. hjelpe deg til videre kontakt dersom hun ikke kan gjøre så mye konkret.


Lykke til!

Hilsen

familieterapeuten

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie