Hopp til hovedinnholdet

Lillesøster på 13 , sliter. Det går ut over oss alle .Hun isolerer seg, spiser lite og er kun opptatt av telefonen sin. Hun sier hun har det bra. Jeg er redd for at det skal skje noe med søsteren min. Foreldrene vår sier ingen ting. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Lillesøsteren (13) min sliter. "Alle" kan se det, til og med lillebroren vår(og jeg vil ikke at dette skal gå utover han). Hun isolerer seg selv fra vennene sine, som da kommer til meg for å spørre hva som skjer. I tillegg spiser hun nesten ikke, og krangler mye. Hun lever livet sitt gjennom mobilen sin. Trodde først at det var en fase hun gikk gjennom, men graden øker fra dag til dag. Jeg har prøvd å snakke med henne men "hun har det bra". Foreldrene mine ser ingenting, og vil ikke høre. Jeg har kontaktet helesøster på skolen hennes, og jeg fikk innrykk av at noen av vennene også hadde gjort det. Har også snakket med en veldig god vennine av meg, som også kjenner søsteren min godt. Hun ser de samme tingene, og kjenner flere som har oppført seg slik, de har endt opp som alkoholikere eller rusmisbrukere. Jeg vil ikke at det skal skje noe med henne, det er jo søsteren min. Denne situasjonen begynner å gå ut over familien min(Jeg og hun var nære før). Jeg er redd for hva som kan skje.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Så fint at du ser endringene hos søsteren din og tør å formidle det til helsesøster på skolen hun går. Forsøk å snakk med foreldrene dine og forklar at du er bekymret. Du har og mulighet til å ringe til Kors på halsen Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no.
Det er foreldrene dine som har hovedansvaret for at dere har det bra. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie