Hopp til hovedinnholdet

Har et anstrengt forhold til stemoren sin

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 15, jeg vil starte med å si hvor mye jeg hater stemoren min, hun er ikke hyggelig,veldig falsk og ber praktisk talt om alt,hun gjør ikke noe i huset og ber faren min om å gjøre alt for henne(og selfølgelig gjør han det)hun har gjort noen ting før som ikke har vært greit som for eksempel mange ganger sår jeg diskuterer/krangler med pappa kommer hun bare inn og d var en gang hun lugget meg, noen ganger når jeg er alene hjemme med hun får jeg ikke lov å gjøre noe, som å høre på musikk når jeg lager mat(musikk er livet mitt)og jeg får ALLDRI ha med vennner hjem.Moren min og faren min skilte seg når jeg gikk i første klasse,så jeg har hatt god tid til å bli kjent med hun og det fungerer bare ikke,både meg og mine to eldre søsken hater hun og vi skjønner fortsatt ikke hvorfor faren min giftet seg med hun i sommer han sa året før at han ikke ville gifte seg men bare ville være forlovet, og han vet st vi ikke liker hun fordi vi har sakt det til han før, hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på ung.no

Du beskriver en situasjon som det virker vanskelig å være i. Du er glad i faren din, men opplever at han blir styrt av stemoren din, og det gjør det vanskelig for deg og dine søsken. 

Det kan virke som stemoren din syns det er vanskelig å dele faren din med deg og dine søsken, og at hun reagerer med å være vanskelig i hverdagen. 

Hun har hele tiden visst at faren din har barn fra et tidligere forhold, så det må hun enten akseptere eller forlate faren din. Slik du beskriver at hun oppfører seg, er ikke akseptabelt. Hun har ikke lov til å lugge, eller straffe dere på noen annen fysisk måte. 

Du er i en sårbar situasjon, siden du er avhengig av å bo hjemme. Når du blir eldre har du muligheten til å gjøre flere valg.

Mitt råd er at du kontakter helsesøster eller sosiallærer på skolen, og forklarer hvordan du har det hjemme. De kan følge deg opp over tid, og veilede deg videre, eller se på muligheten for en annen bo-situasjon hvis de mener det er nødvendig. 

Legger ved noen artikler som du kan ha nytte av å lese

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie