Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tatt penger og nå angrer jeg. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil bare gå rett på sak.. jeg har tadt noen penger fra mamma å angrer sykt! Hun fant det ut å er rasende. Jeg er så lei meg! Hvorda skal jeg vise d? Hvordan skal jeg få tilliten tilbake?? For pengene er jo borte! Å jeg er bare så sur på meg selv!! For jeg elsker mamma å har ikke no pappa å snakke med... håper på raskt svar det trenger jeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no når du har det vanskelig. 

Du har stjålet penger fra din mor og hun er nå forståelig nok rasende. Du er veldig lei deg og ønsker å gjøre det godt igjen. Det er veldig fint og et godt utgangspunkt for å gjøre det godt igjen.

Samvittigheten vår er egentlig en fin ting, den kan være til god hjelp, gjøre at vi tar gode valg og lærer hvordan vi kan gjøre ting annerledes neste gang. 

Jeg vil anbefale deg å fortelle din mor hvor lei deg du er. Spør hva du kan gjøre for å gjøre det godt igjen. Kom foreksempel med forslag på hva du kan gjøre. Kan du foreksempel gjøre mere i huset slik at du får "betalt" tilbake til henne? Har du sparepenger som du kan gi henne? Kom med forslag til din mor og vis at du angrer. 

Når man har såret noen som står en nær må man stelle og vise omsorg for den man har såret. Når man har brutt tilliten må man også jobbe for å få den tilbake. Du må vise din mor over tid at du er til å stole på. Foreksempel ved å overhode regler, ikke lyve eller stjele. 

Jeg tenker at dette kommer til å gå fint siden du har tenkt igjennom hva du har gjort. Det viktigste er at du nå viser sin mor at du skjønner hva du har gjort, og ikke minst ønsker å ordne opp i dette. 

Lykke til!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie