Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg en hest.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg var litt usikker på hvilket emne jeg skulle skrive dette under, men jeg tror det går under dette emne. jeg har drevet med islandshest i litt over to år. om tre måneder har har jeg konfirmasjon og det jeg ønsker med aller mest er en hest, men foreldrene min vil ikke gi meg en. Jeg har lest mye om hester, stell, stall og riding. så jeg har mye erfaring til å bare ha rid i to år. Jeg gikk fra å være en redd jente som ville så gjerne ville ri, men jeg klarte ikke røre en hest en gang. Til å bli en den tredje flinkeste rytteren på det vanskeligste partiet på et år. Jeg lærer fort og jeg tror at det å ha hest ville bli gøy og lære rikt og jeg elsker å ri, men foreldrene mine kommer aldri til å kjøpe hest til meg. hvordan skal jeg overtale dem til å gi meg en hest?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Jeg tror det er viktig at du viser foreldrene dine hvor viktig dette er for deg, samt at du er klar for å ta ansvaret. Spør om dere kan ta en prat, og forbered deg godt. Vis at du er villig til å ta vare på hesten, og at du vil møte i stallen - også når du heller vil gjøre andre ting. 

Videre tror jeg det er viktig at du hører på argumentene til foreldrene dine, og husker at en hest ikke er gratis. I tillegg lever hester lange liv. Det betyr at du må være klar for å ta ansvar i mange år fremover. 

Snakk med foreldrene dine, og vis at dette er viktig for deg. Mer enn det kan du neste ikke gjøre. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie