Hopp til hovedinnholdet

Min venninne har veldig strenge foreldre ang. mobil og sosiale medier.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei:)Først vil jeg bare si at jeg ikke ønsker at denne informasjonen skal videreformidles til noen,uansett hvor alvorlig den er. En venn av meg har veldig strenge foreldre ang mobil.De har mobilen hennes hele dagen og natten. Om hun har gjordt alle ukens lekser,ekstra oppg og alt annet hun skal den uka/dagen,får hun mobilen ca 30min på kvelden til å ringe venner.Hun får kun være på sosiale medier i helgene om hun har vært esepsjonelt flink hele uka.Hun får aldri ha med mobil på skolen,selv om hun har lang skoleveg.Hun er ganske populær og ønsker å holde kontakten med sine venner.Men hun får ikke lov med mindre de ringer moren hennes.De ønsker også ofte å gå gjennom mobilen hennes.når hun har den om kvelden hopper de plutselig inn på rommet hennes og hun får ikke lov til å trykke på noen knapper el før de sjekker at d ikke er sosiale medier på den.. sntes så synd på hu... hva kan hun gjøre?Hu har sagt d ikke er lovlig med de sier at om de skal føye seg så får hun ikke lov til noe annet!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.


Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du synes synd på din venninne som opplever slik kontroll som du beskriver her. Og det er bra at du ønsker å hjelpe henne. Hun er heldig som har gode venner som støtter henne, det er veldig viktig.

Jeg vil anbefale deg å snakke med din venninne og tilby deg å følge henne til helsesøster, sosialrådgiver, kontaktlærer eller noen andre voksne på skolen som kan hjelpe henne. Sammen kan dere finne t hva som kan være den beste hjelpen for din venninne. Husk at de har taushetsplikt og vil ikke informere foreldrene om dette, uten at din venninne er enig i at det tas kontakt. Derfor må dere ikke være redd for å snakke med noen andre om dette.

Din venninne kan også kontakte alarmtelefonen for barn og unge, her kan hun få gode råd om hva hun kan gjøre.

Ellers anbefaler jeg deg å les de artiklene jeg har lagt ved svaret.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som har veldig strenge foreldre

Mor og datter krangler (colourbox.com)

Jeg har ei venninne på 15 år med veldig strenge foreldre. Hun vill ikke snakke om det med så mange så jeg er glad for at hun snakker med meg om dette.

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie