Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene til en venn av meg truer og slår han. Hva bør jeg gjøre? 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venn som har blit truet av foreldrene sine fra ung alder. De har sagt at de skal slå han og har noen ganger gjort det. Hva bør jeg gjøre? Han vil ikke at politiet skal bli involvert.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du velger å kontakte ung.no med ditt spørsmål. Først vil jeg si at ingen foreldre har lov å slå barna sine. Alle barn skal være trygge hjemme og ikke være redde for sine foreldre. Jeg foreslår at du eller vennen din forteller dette til en voksen deres stoler på og har tillit til f.eks en lærer eller helsesøster på skolen. De vet hva de skal gjøre og hvordan de skal hjelpe. Det er barneverntjenesten som jobber med å sørge for at barn og unge har et trygt hjemme og de tenger nok å få vite hvordan vennen din har det. Du kan få hjelp av en voksen til å ta kontakt med barneverntjenesten dersom du synes det er litt skummelt. Du kan også kontakte Alarmtelefonen på 116 111, de kan kontakte barneverntjenesten der vennen din bor slik at han og familien får hjelp.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie